ВСЕ документы для суррогатного материнства

Обмен опытом БИО
Раздел для родителей и не только.
сурмама
Только зачали

Re: еше раз про формление документов

Сообщение сурмама

Хотела бы сделать некоторые дополнения к своему посту. Родители сами не местные и свидетельство о рождении получали по месту нахождения роддома где родился ребенок. Эта информация для тех, кто ломает голову над тем, как регестрировать ребенка если он родился в другом городе, не по месту прописки родителей
сурмама
Только зачали

Сообщение сурмама

В 2002 году я рожала в Москве на Севастопольском проспекте. После родов мама ребенка находилась вместе с нами в палате и только на ночь уезжала домой. Последние мои роды были в другом городе и сразу после родов ребенок отправился в отдельную палату вместе со своей мамой, а я была в другой палате. Врачи уже знали что у нас сурпрограмма и поэтому сделали исключение из общих правил. А вообще, сейчас во многих роддомах предоставляются платные палаты на два места и папы, или другой родственник по желанию, могут находиться с мамой и ребенком круглосуточно.
Полина
Пока в пеленках

Сообщение Полина

Мы рожали в Перинатальном медиц. центре /ПМЦ/ на Севастопольском проспекте, 24 корп.1, это около ЦПСиР. Можно лечь с ребенком за дополнительную плату, а СМ лежит просто в гинекологич.отделении. Вопрос только в цене. А так очень удобно, хоть приспособишься к ребенку, а не дома - впервый раз оставшись паниковать.На ночь ребенка забирают, говорят еще много будет ночей без сна. Приносят в 7 и до 23ч, только на обход забирают несколько раз в день.
balak
Только зачали

Юридический вопрос

Сообщение balak

Должны ли биородители состоять в официальном (зарегестрированном в ЗАГСе) браке на момент процедуры ЭКО у СМ? Или это необходимо только на момент рождения?
Марика (королевамать)
Заводная старушенция

Re: Юридический вопрос

Сообщение Марика (королевамать)

Они должны состоять в официальном браке на момент подсадки эмбрионов.

...Дробясь о гранитные ваши колена, я с каждой волной - воскресаю!..
Милика
Пока в пеленках

Сообщение Милика

При регистрации ребенка в ЗАГСе требуется ли лицензия эко-клиники? Или только выписка о том, когда и чьи эмбрионы были перенесены.
_____
От модератора:

Вся документация по суррогатному материнству:

Договор о предоставлении услуг суррогатного материнства
Информированное согласие суррогатной мамы, подписываемое в клинике ЭКО
Информированное согласие генетических родителей, подписываемое в клинике ЭКО
Заявление – согласие суррогатной мамы на регистрацию ребенка на генетических родителей

и прочее находится в разделе:

http://www.probirka.org/biblio/spisok-t ... vorov.html

Приведенные документы и рекомендации любезно предоставлены крупнейшим оператором программ суррогатного материнства в России – компанией Свитчайлд.
Полина
Пока в пеленках

Сообщение Полина

Да, у нас потребовали, пришлось ехать брать. Милика, почитай в темке "Помогите!Роды СМ" на стр.3 по-моему,я подробно описала все про документы, что и как требуют. Удачи!
alya
Пока в пеленках

Сообщение alya

У нас в ЗАГСе попросили паспорта, св-во о браке, выписку из клиники (кому, когда, что сделано и где) и справку из РД о рождении детей.Все!!! В каждом ЗАГСе свои тараканы - узнавай в своем какие именно. УДАЧИ!!!!!!!!!!!
100%
Милика
Пока в пеленках

Сообщение Милика

Полина писал(а) пт, 02 ноября 2007 16:01
Да, у нас потребовали, пришлось ехать брать. Милика, почитай в темке "Помогите!Роды СМ" на стр.3 по-моему,я подробно описала все про документы, что и как требуют. Удачи!

Полиночка, спасибо большое!!! Я точно помнила, что где-то видела про лицензию!

Вы не против, если я скопирую в этот топ Ваш список документов?

Если будете рожать в ПМЦ и регистрировать в Москве, то необходимо в ЗАГС:

1.Паспорта;

2. Свидет. о браке (на момент подсадки эмбрионов должен быть брак, в Академическом ЗАГСе без него не проходит, а вам придется только там, по месту нахождения роддома или в Питере);

3.Лицензия учреждения, где делали ЭКО (копия, заверенная печатями и подписями-верно,подпись).

Далее все копии должны быть так же заверены.

4.Справка из мед.учрежд., где делали ЭКО, о проведенном курсе ЭКО и указании, что наступила беременность (количество эмбрионов), где указано, что вы генетич.родители, а она является СМ;

5.Согласие СМ на проведение ЭКО (если есть муж у нее-пишет что не против участия жены в программе СМ);

6.Согласие генет.родителей на проведение лечения методом ЭКО, подсадке эмбрионов СМ и вынашивание их ею;

7.Справка о рождении ребенка суррмамой (дается в роддоме);

8.Согласие СМ на запись супругов родителями ребенка в акте и Свидетельстве о рождении (заверяет гл.врач, юрист и зав.отделением);

9.А уже в ЗАГСе напишете заявление на регистрацию ребенка (бланк дадут).

10.Еще сделайте копии паспортов и свид-ва о браке.

УДАЧИ!!!
Милика
Пока в пеленках

Сообщение Милика

Полина, можно у Вас уточнить про 6 пункт!?!

6.Согласие генет.родителей на проведение лечения методом ЭКО, подсадке эмбрионов СМ и вынашивание их ею.

Это то согласие которое мы писали перед ЭКО и которое осталось в клинике. Надо его копию и надо ли заверять эту копию? Или это какое-то другое согласие, которое пишется произвольно перед регистрацией ребенка?
Полина
Пока в пеленках

Сообщение Полина

Всем привет! Милика, можешь копировать список. Только это к Академич. ЗАГСу относится, но там берут документы все по полной, так что в других ЗАГСах могут какие-то из них не потребовать. А согласие то, котор. в начали протокола в клинике писали. Все эти документы дают ксерокопией, заверь печатью и подписью руководителя или секретаря/копия верна/. Дочь решили пока на свежем воздухе растить, так что выхожу в инет с опозданием, не всегда получается.
Милика
Пока в пеленках

Сообщение Милика

Полина, спасибо большое за ответ!!!

Наверное все ЗАГСы по разному требуют, но лучше сразу собрать все документы чем потом бегать по нескольку раз. Я думаю Ваш список документов полный.

Еще раз спасибо за инфармацию!

P.S. Не будите против если еще прийдеться обратиться к Вам за помощью в связи с документами.
Полина
Пока в пеленках

Сообщение Полина

По-моему тоже список по полной.Принимающая документы тыкала нас в документы, законы и т.п., если у нас чего-то не хватало. Пришлось в срочном порядке носиться .Спрашивай Милика, только пишу теперь не каждый день. Счастливо!
Матильда
Пока в пеленках

Сообщение Матильда

В ЗАконе указано, что рождение регстрируют в ЗАГСе по месту жительства или рождения.

Но ведь навреняка имеется ввиду город, а не район и т.п.

Получается что в любом ЗАГСЕ МОсквы ведь тогда, разве нет?

ПОчему В МОскве именно по районам надо ЗАГС искать, а не по городу??

Никто не интересовался этим вопросом?

Просто хочу регистрировать не поместу жительства и не поместу рождения если учитывать район...а просто только по месту рождения- город МОсква.

Кто пробовал так?
alya
Пока в пеленках

Сообщение alya

Матильда, ты конечно можешь попробовать зарегистрировать в выбранном тобой р-не, но.... если вы с мужем москвичи, то сошлются на закон, а именно на указание по месту прописки любого из родителей. Но есть чел-кий фактор и могут принять док-ты и без проблем зарегистрировать т.к. это не противоречит з-ну. Мы действительно могли выбрать ЗАГС в любом р-не Москвы т.к. мы не москвичи зато наши крохи рождены в РД г.Москвы т.е. по месту рождения, а именно город Москва.Нас тоже спрашивали почему не хотим по месту наших прописок - я объяснила, что скрываем факт СМ, а в наших маленьких городках станет известно раньше, чем мы доедем до дома.Правда у нас получилось зарегистрироваться в ЗАГСе р-на РД. Заведующая ЗАГСом думала-думала, но решилась. Дай Бог ей и ее близким здоровья!!!Если бы отказали, то пошли бы в другой ЗАГС в др. р-не. Юристы подтвердили, что так можно.

Удачи тебе, Матильда!!!!!!
100%
Полина
Пока в пеленках

Сообщение Полина

Мне тоже не объяснили ПРАВДИВО и ДОСТОВЕРНО юристы и работники загса,почему они не считают г.Москва, так сказать, одним "домом". Тоже сказали выбирать, либо свой район, либо где рожали. И все, больше у нас права выбора нет, хватит!
Лякуленок
Только зачали

Re: Сколько стоят услуги юриста

Сообщение Лякуленок

Подскажите, пожалуйста, о каком сайте (где можно найти договор) идет речь, я не могу найти никаких документов для оформления сур.м-ва. Нужен простой договор на всякий случай, моей см будет сестра, так что в ее порядочности я не сомневаюсь, просто боюсь упустить какие то документы, которые просто необходимы для регистрации малыша, помогите, пожалуйста, какие документы нужны, чтобы не было проблем потом.
_____
От модератора:

Вся документация по суррогатному материнству:

Договор о предоставлении услуг суррогатного материнства
Информированное согласие суррогатной мамы, подписываемое в клинике ЭКО
Информированное согласие генетических родителей, подписываемое в клинике ЭКО
Заявление – согласие суррогатной мамы на регистрацию ребенка на генетических родителей

и прочее находится в разделе:

http://www.probirka.org/biblio/spisok-t ... vorov.html

Приведенные документы и рекомендации любезно предоставлены крупнейшим оператором программ суррогатного материнства в России – компанией Свитчайлд.
Лякуленок
Только зачали

Сообщение Лякуленок

А можно еще уточнить про пунк 5 списка документов

5.Согласие СМ на проведение ЭКО (если есть муж у нее-пишет что не против участия жены в программе СМ);

Как написать согласие СМ и мужа пограмотнее.
SVETIK_74
Пока в пеленках

Сообщение SVETIK_74

Лякуленок писал(а) вс, 27 января 2008 13:48
А можно еще уточнить про пунк 5 списка документов

Как написать согласие СМ и мужа пограмотнее.

Нам давали в клинике ЭКО стандартный бланк заявления, который необходимо просто заполнить и подписать.
Лякуленок
Только зачали

Сообщение Лякуленок

Милика писал(а) чт, 08 ноября 2007 16:43
Полина, спасибо большое за ответ!!!

Наверное все ЗАГСы по разному требуют, но лучше сразу собрать все документы чем потом бегать по нескольку раз. Я думаю Ваш список документов полный.

Еще раз спасибо за инфармацию!

P.S. Не будите против если еще прийдеться обратиться к Вам за помощью в связи с документами.

Подскажите, пожалуйста, мне дали в КЗ заявления на проведение пункции,заяление на крио,з-е о переносе СМ, з-е о оплодотворении яйцеклеток и з-е донора спермы(мужа), это эти документы нужны в ЗАГС (в списке документов они как "согласие")? пыталась выяснить это у врача, она сказала, обращайтесь к юристу, а вообще без юриста можно обойтись, ведь СМ- моя сестра.А юристу нужно заплатить 15000 только за договор с СМ, который при регистрации ребенка вообще ведь не нужен? Да и какой договор может быть с сестрой, ведь я и без него все сделаю, чтобы было все хорошо.
Полина
Пока в пеленках

Сообщение Полина

Лякуленок, вам должны были все копии документов /заявления-согласия/ выдать в клинике, где делали ЭКО. Возьмите все копии, попросите отксерить что не додали, заверьте печатями. Заявление о крио не важно в ЗАГС. А о переносе эмбр. СМ обязательно, и указывают сколько штук перенесли и чем это закончилось /сколько плодов/. Заявление об оплодотв. яйцеклеток и чьей спермой также выдается. Если вы не расписаны, то вы получается пользуетесь услугами донора спермы. Договор не составляйте, он в ЗАГС не нужен, там прописывают условия проживания,питания и т.п.,что делать если все закончиться плачевно /больной ребенок и т.п./, если вы и так разберетесь с сестрой.Юристы на нем настаивают, т.к. деньги нужно поиметь.Мы не составляли,но юрист роддома попытался навязать нам его в день выписки за платно, я сказала что это моя сестра и договор задним числом нам не нужен.А согласие СМ на запись родителей в книгу ЗАГСа я приводила в "Помогите, роды СМ!", посмотри там.Удачи!!
Просто я
Трудный подросток

Вариант договора с сурмамой

Сообщение Просто я

Есть предложение и одновременно - просьба к модераторам: поместить на стикер этот топик.Данный вариант договора хоть и не совсем совершенен,но за основу брать,наверное можно.Ну а если еще будут добавляться варианты,то и совсем будет неплохо.
И быть добру!!:)
Марика (королевамать)
Заводная старушенция

Re: Вариант договора с сурмамой

Сообщение Марика (королевамать)

Тоже кажется, что стикер не помешает...

...Дробясь о гранитные ваши колена, я с каждой волной - воскресаю!..
Просто я
Трудный подросток

Re: Вариант договора с сурмамой

Сообщение Просто я

На украинском языке.

Договор

м. ______________ „___” ________2006 р.

_____________________________________________________________(надалі - Замовник) та _________________________________________________________(надалі - Виконавець) домовились про наступне:

1. Предмет договору
Замовник доручає, а Виконавець бере на себе зобов’язання щодо виношування вагітності, яка настане після імплантації ембріонов, отриманих в результаті проведення процедури екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) з використанням яйцеклітин та сперматозоїдів Замовника, народження дитини в результаті такої вагітності, а також зобов’язана дати згода на запис Замовника батьками дитини та передати дитину, а Замовник зобов’язана виплатити винагороду Виконавцю.
Дана пропроцелура буде проводитися лікарями-спеціалістами клиники________________________________________, надалт по тексту „лікарі-спеціалісти”. Лікарем-спеціалістом в рамках данного Договору може бути також лікар, вказаний Замовником.

2. Права та обов’язки Сторін
Виконавець:
2.1. Виконавець зобов’язан надати Замовнику та медичному персоналу клініки, яка буде проводити процедуру екстракорпорального запліднення, достовірну та повну інформацію про перенесені нею захворювання та операції, спадкових, психічних та венеричних захворюваннях в сім’ї та в родині, а за необхідності, висновки лікарів різних спеціальностей про стан здоров’я
2.2. Виконавець повинен безумовно виконувати приписи за вимоги лікарів, акуратно приймати всі лікувальні засоби та дотримуватись медичних процедур, необхідних для проведення процедури екстракорпорального запліднення.
2.3. Виконавець зобов’язана у випадках виникнення відхилень під час підготовки та проведення процедури ЕКЗ (навіть мінімальних або незначних) в стані свого здоров’я ставити про це до відома Замовника та лікарів-спеціалістіи.
2.4. На період підготовки та проведення процедури ЕКЗ, а також всіх тестів, пов’язаних з ЕКЗ та встановлення вагітності, Виконавець забов'язується знаходиться в місті знаходження клініки, в якої буде проводиться процедура,або у м.Києві. На цей період Замовник зобовязується надати Виконавцю усі необхідні умови проживання, обумовлені в Додатку №1 до данного Договору. По закінченню 1-го місяця вагітністі Виконавець мае право на пріїзд до неї дитини и проживання останней разом з Виконавцем.
2.5. Виконавець погоджується на проведення редукції (видалення ембріону) за рекомендацією лікаря-спеціаліста..
2.6. Виконавець погоджується на проведення всіх тестів та медичних процедур, пов’язаних з визначенням стану та статі імплантованих ембріонів.
2.7. Після настання вагітності, Виконавець зобов"язан стати на облік до районної поліклініки та регулярно проходити огляди лікарів-спеціалістів за згодою Замовника.
2.8. Виконавець зобов’язується неухильно дотримуватися приписів та вимог лікарів щодо режиму дня, харчування, можливості статевих стосунків, акуратно приймати всі лікувальні засоби та медичні процедури, дотримуватися загальноприйнятих норм гігієни, необхідних для успішного протікання вагітності та основних правил виношування вагітності, викладених в додатку 4 даного договору.
2.9. Виконавець не має право подорожувати або змінювати місце проживання без згоди Замовника з моменту підтвердження факту вагітності.
2.10. У випадку виявлення лікарем найменшої загрози викидня плоду, Виконавець має негайно та без заперечень госпіталізуватись під стаціонарний нагляд лікаря до лікувального закладу, який вкаже Замовник.
2.11. Протягом вагітності, Виконавець зобов’язується постійно інформувати Замовника та лікарів про стан свого здоров’я , пережитих стресових ситуаціях, ударах, струсах, падіннях, інших психічних чи тілесних ушкоджень.
2.12. У разі виникнення під час вагітності інфекційних захворювань таких що, передаються статевим шляхом, що спричинило негативні наслідки для плоду, Виконавець позбавляється винагороди згідно з додатком 3 даного договору та відшкодовує затрати Замовника у відповідності до додатку 1 даного договору.
2.13. Виконавець згоден на пологи шляхом кесаревого розтину у випадку найменших показів для даної операції та згоди Замовника. У цьому разі Замовник виплачує Виконавцю ___ (________) доларів США,додатково винагороди, передбаченої додатком 3 цього договору.
2.14. Виконавець згоден на присутність при пологах Замовника та його представників.
2.15. Виконавець протягом двох днів після пологів, а у випадку медичних противопоказань, протягом двох днів після дозволу лікаря надати у письмовому вигляді відмову від дитини ( дітей) та засвідчену нотаріусом письмову згоду, згідно з 123 Сімейного Кодексу України, на запис Замовника батьками народженої нею дитини (дітей), та в подальшому Виконавець зобов’язується не пред’являти на дитину (дітей) ніяких прав.
2.16. У випадку штучного переривання вагітності, навмисного виклику передчасних пологів без згоди Замовника, Виконавець позбавляється винагороди згідно з додатком 3 даного договору та відшкодовує затрати Замовника у відповідності до додатку 1 даного договору, а також несе відповідальність у вигляді штрафу в сумі 5000 грн.
2.17. Виконавець з початку приєму медічних препаратів, пов’язаних з ЕКЗ отримає на свій банківський рахунок щомісячну платню в розмірі 150 доларів США. Виконавець не може вимагати відшкодування витрат, пов’язаних з вагітністю додатково до щомісячної платні.
2.18. Виконавець самостійно забезпечує себе засобами особистої гігієни або особистими речами (косметика, засоби нагляду, білизна), іншими речами, що не є пов’язаним з виконанням цього договору і залишаються у власності Виконавця після завершення або перепинення дії цього договору.
2.19. У випадку народження мертвої або неповноцінної дитини ( дітей) з вини Замовника, що підтверджується медичним висновком, Виконавець позбавляється винагороди, передбаченої додатком 3 цього договору, відшкодовує затрати, понесені Замовником, а також несе відповідальність у вигляді штрафу 5000 грн.
2.20. У випадку народження мертвої або неповноцінної дитини ( дітей) не з вини Замовника, що підтверджується медичним висновком, Виконавцю виплачуються компенсація у розмірі 5000 доларів США та оплачується проїзд до місця її постійного проживання. При цьому, винагорода, визначена у додатку 3, не виплачується.

Права та обов’язки Замовника
2.21. Замовник забезпечує Виконавця всіма необхідними умовами проживання та харчування згідно з Додатком 1 до даного договору протягом дії цього договору. Під час вагітності Виконавця, місце проживання Виконавця визначається Замовником.
2.22. Всі дорожні витрати, пов’язані з переміщенням Виконавця та виконанням цього договору протягом дії цього договору, відшкодовуються Замовником.
2.23. Замовник вчасно сплачує вартість медичних послуг та дотримується медичних процедур, необхідних для проведення процедури екстракорпорального запліднення.
2.24. Протягом всього періоду вагітності Замовник зобов’язується сплачувати на рахунок Виконавця щомісячну платню в розмірі 150 доларів США. Окрім цього, забезпечує харчуванням та проживанням,та речами, що є пов’язанимі з виконанням цього договору.
2.25. Замовник визначає момент передачі дитини( дітей) Виконавцем та виконує свої обов’язки щодо виплати Виконавцю передбаченої Додатком 3 винагороди, за умови що не відбулись обставини, згадані в п.2.19 та 2.20.

3. Додаткові умови
3.1. Кількість спроб зачаття шляхом ЕКЗ визначається Замовником, але не більш______.Меж спробами Замовник продовжує виплату Виконавцю 150 доларів США.При перерві меж спробами більш 2-х місяців складається додаткова угода по цьому питанню
3.2. Після кількох невдалих спроб зачаття шляхом ЕКЗ, Замовник має право припинити дію цього договору. В цьому разі, Замовник оплачую проїзд Виконавця до місця її постійного проживання.
3.3. У випадку переривання вагітності ( виношування плоду) не з вини Виконавця, що підтверджується медичним висновком, винагорода, передбачена додатком 3 не виплачується. При цьому, всі витрати на медичне втручання, а також від’їзд Виконавця до місця постійного проживання відшкодовується Замовником. Усі взаємовідносини за цім договором припиняються після виписки Виконавця з медичного закладу та від’їзду до місця проживання
3.4. Виконавець усвідомлює усі положення даного договору та додатків до нього, а також потенційну небезпеку для свого життя та здоров’я та не буде мати у зв’язку з цим до Замовника жодних претензій. Виконавець усвідомлює що під час вагітності в результаті ЕКЗ та пологів можливі такі самі ускладнення, як і при зачатті природнім шляхом.
3.5. Сторони домовились, що всі суми грошових виплат, вказаних в цьому договорі та додатках до нього в доларах США, можуть бути сплачені в гривнях по курсу НБУ на день виплат.
3.6. У випадку смерті Виконавця під час пологів, якщо дитина народилась здоровою, Замовник виплачує родині Виконавця передбачену винагороду згідно з додатком 3, у випадку народження мертвої дитини, якщо смерть настала не з вини Виконавця, Замовник виплачує родині Виконавця компенсацію у розмірі 5000 доларів США.
3.7. У випадку смерті Замовника під час дії цього Договору его обовязки за Договором повинен(а) виконувати ________________________________________
3.8. Виконавець зобов’язується та гарантує, що після підписання письмової відмови після народження дитини, буде вважати батьками дитину Замовника, та в майбутньому не буде шукати зустрічей з дитиною ( дітьми) та Замовником, та не буде контактувати за ними будь-яким чином та з будь-якого приводу.
3.9. Сторони визнають, що факт укладання цього договору, його зміст, імена сторін та будь яка інша інформація є конфіденційною. Сторони зобов’язуються не розголошувати конфіденційну інформацію третім особам, окрім тих, хто має безпосереднє відношення до реалізації даного договору ( члені сім'ї, лікарі, уповноважені особи) та у випадках, передбачених законодавством України. За порушення даного пункту. Сторони несуть відповідальність у вигляді штрафу у сумі _________.
3.10. Сторони несуть цивільну, адміністративну, кримінальну відповідальність, передбачену законодавством України, за неправомірні дії по відношенню до народженої дитини ( дітей) в результаті програми ЕКЗ та до другої сторони.
3.11. Даний договір вступає в силу в день підписання його обома сторонами та нотаріального засвідчення та припиняє свою дію в момент виконання сторонами своїх обов’язків за цим договором.
3.12. Даний договір укладений в 3 екземплярах по одному для кожної сторони ,ще один екземпляр залишається у справі нотаріуса, кожний екземпляр має однакову юридичну силу.
3.13. Усі додатки до даного договору становлять невід’ємну його частину, якщо підписані обома сторонами, та нотаріально засвідчені.
3.14. Усі спори, розбіжності та вимоги, що випливають з даного договору та не врегульовані сторонами в процесі переговорів у випадку недосягнення згоді між сторонами підлягають вирішенню у судовому порядку відповідно до діючого законодавства України.

Додаток 1 до Договору від „___” _____ 200_р.

Замовник та Виконавець склали даний додаток до договору, в якому встановили умови забезпечення та проживання Виконавця протягом виконання цього договору.
1. Замовник зобов’язується виплачувати Виконавцю щомісячне грошове утримання в розмірі 150 доларів США 1-5 числа поточного місяца, починаючи з місяця в якому розпочалась процедура ЕКЗ, або якщо процедура розпочалась в середені місяца або наприкінці місяця - пропорційно кількості календарних днів,що залишились до кінця місяця.
2. Замовник оплачує проїзд Виконавця до міста проведення процедури або інших міст, пов’язаних з виконанням цього договору.
3. Замовник забезпечує житлом Виконавця з достатнім для проживання комплектом меблів, холодильником, телефоном та телевізором під час проведення процедури та з моменту настання вагітності ( за згодою сторін). Виконавець сплачую всі витрати, пов’язані з експлуатацією житла, електроенергію, воду, теплопостачання, інші витрати.
4. Виконавець гарантує бережливе ставлення до житла та майна, використання ресурсів. Протягом 3 днів після закінчення сроку дії цього договору, виконавець зобов’язується виїхати з наданого житла та здати майно в цілості та схоронності.
5. Після настання вагітності, Замовник передає Виконавцю мобильний телефон для екстреного зв’язку. Замовник сплачую 50 грн на місяць. Перевищення цієї суми сплачується Виконавцем.
6. Замовник не заперечує відвідування Виконавця матір’ю, якщо це не заважає та не спричиняє шкідливого впливу на нормальне протікання вагітності. При цьому проїзд та проживання родичів здійснюється за їх особистий рахунок або за рахунок Виконавця.

Додаток 2 до Договору від „___” _____ 200_р.

Я,______________, даним заявляю, що після народження дитини ( дітей), в результаті вагітності, що настала після імплантації ембріона, отриманого в результаті проведення процедури ЕКЗ з використанням яйцеклітин та сперматозоїдів, що належать Замовнику
даю згоду на запис вказаних батьків батьками народженої дитини ( дітей). Згода, надана мною сьогодні вважається достатньою для запису вказаного подружжя батьками в органах РАГС. Тим самим, я відмовляюсь від будь-яких прав на дитину ( дітей) та зобов’язуюсь не заявляти щодо дитини (дітей) ніяких прав, чи то материнства, чи матеріальних.

Додаток 3 до Договору від „___” _____ 200_р.

1. Замовник зобов’язується виплатити винагороду Виконавцю за виношування вагітності та народження здорової дитини, яка настала після імплантації ембріона, отриманого в результаті проведення процедури екстракорпорального запліднення за використанням яйцеклітин та сперматозоїдів Замовника.
2. Сума винагороди становить 8 000 тисяч доларів США за одну дитину та 10 за двох дітей.
3. Передача грошей відбувається одночасно з передачею дитини (дітей)Замовником, але не раніше отримання від Сторони 2 письмової згоди на запис Замовника батьками дитини (дітей), засвідченої нотаріусом. Безпосереднє місце та спосіб передачі грошей встановлюються в подальшому Сторонами окремою домовленістю.
4. Сума винагороди є остаточною та покриває всі можливі витрати Виконавця на післяпологове лікування та відновлення здоров’я , компенсацію моральної шкоди, не отриманого за період вагітності прибутку та будь-які інші гроші та не грошові претензії Виконавця.
5. Отримавши суму винагороди, передбачену даним договором, Виконавець заявляє, що в майбутньому не буде вимагати від Замовника будь-яких додаткових платежів, компенсації будь-яких витрат, покладати будь-яку відповідальність на Замовника, що випливає з даного договору та пов’язану з фактом народження дитини (дітей) за цим Договором.

Додаток 4 до Договору від „___” _____ 200_р.

Основні правила виношування вагітності

1. Необхідно повністю виключити та уникати будь-яких стресових ситуацій, таких як хронічний та випадкови стрес, що збільшує ризик самовільного аборту та передчасних пологів.
2. Харчування має бути повноцінним та включати рекомендований лікарем набір вітамінів та мікроелементів.
3. Уникати перегрівання організму (ванна, сауна), а також різкого переохолодження.
4. Уникати перебування в приміщенні, де палять тютюн або наркотичні речовини.
5. Якомога частіше опорожнювати сечовий пузир, оскільки переповнений сечовий пузир провокує скорочення матки.
6. Обов’язково консультуватись з лікарем перед прийомом будь-яких ліків, що не стосуються програми ЕКЗ.
7. Уникати контакту з домашніми та свійськими тваринами.
8. При виникненні таких симптомів , як кровопомазання, болі внизу живота та попереку, підвищення температури тіла, ГРЗ та інших симптомах ненормального протікання вагітності, негайно звернутись до лікаря та повідомити Замовника.
9. Відмовитися від прийому алкоголю та паління в будь-якому вигляді.
10. Під час вагітності забороняється роботи на своєму тілі татуювання, пірсінг, інші навмисні механічні та немеханічні пошкодження тіла.
11. Утримуватися від сексуальних контактів у період вагітності.
12. Щоденний безперервний термін нічного сну має становити не менше восьми годин.
13. Уникати важкої хатньої роботи, на присадибній ділянці, не перевтомлюватись. Не піднімати речі, важчі за 3 кг.
14. Уникати місць та контакту з особами, про яких Виконавцю відомо, що вони хворі, або можуть будуть заражені інфекційними та вірусними хворобами, а саме, але не обмежуючись: краснухою, гриппом, токсоплазмозом, герпесом. У випадку вимушеного контакту, докласти усіх зусиль до мінімізації ризику зараження та негайно звернутися до лікаря для обстеження та подальших рекомендацій. В період епідемічного спалаху інфекційного захворювання, уникати відвідування колективів та місць скупчення людей. Застосовувати усі заходи для зменшення ризику захворіти.
Последний раз редактировалось Просто я 28 май 2009, 15:47, всего редактировалось 1 раз.
И быть добру!!:)
Матильда
Пока в пеленках

Сообщение Матильда

Решила написать юридические вопросы.

1. ПРо Лебедева в 10-м роддоме (это юрист данного роддома).

Если у Вас будут на руках ВСе документы в порядке, то от него Вам нужно будет только подпись!!! Бесплатно разумеется

У нас вот как было:

Он значит мне сказал что будет в 14.00, я пришла в 14.20, а его нет (ну не думала я что человек на рабочем месте присутствует столько минут всего !- звоню- "я подождал вас 20 минут и уехал". Я говорю, а как же быть?. Он - "завтра буду".

Я ему говорю, что завтра поздно, т.к. нас выписывают через день и нужно еще в ЗАГС, но он никак не реагирует.

Я иду к главврачу и рассказываю это и говорю что может быть она просто сама подпишет согласие? (бланк у меня был с этого сайта заранее распечатанный).

Но она ему звонит и приказывает вернуться!

Через час он сам пришел в палату, проверил документы. Увидел что все в порядке. ПОнял что ничего не обломится - спросил "я так понимаю вам консультация моя не нужна?" - я сказала, что мне нузжна только подпись на согласии.

Он взял МОЙ бланк, и мы пошли с ним к СМ, она поставила подпись при нем, он расписался и усвистал.

ПОтом мы с СМ заполнили все остальные строчки в отказе сами и всё.

Забыли вот дату поставить, так была заминка в ЗАГСе. ТАк что внимательнее будте.

И главное чтобы

1. сама СМ заполняла ВЕСЬ текст, а не только подпись.

2. Были не просто подписи, а с расшифровкой у всех - у главврач, у юриста у третьего лица (типа Иванов И.И.)

3. ВАШИ ФИО в тексте должны быть полностью -типа Иванов Иван Иванович (так на ЛОбачевского у другой пары не приняли отказ, где имя и отчество БИО было написано сокращенно, но в Киевском приняли опять же)!

4. в расшифровке подписи у БИО ФИО дложно быть полностью так же.

Мы регистрировались в ЗАГСЕ на Лобачевского.

Там из всего списка, что здесь пишут с нас второй раз уже потребовали только

1. Справку из клиники что были подсажены наши эмбрионы какого числа и что подтвердилась бьеременность.

2. Согласие СМ послеродоввое.

3. Справку из роддома на имя СМ о рождении ребенка (которую всем роженицам дают).

4. наши паспорта (даже паспорт СМ не стали смотреть, хотя я брала на всякий случай)

и всё

Тоже самое было и в Киевском ЗАГСЕ (там одна пара тоже регистрировала в эти же дни) но там еще паспорт СМ нужен был.

Но ПРичем там сказали что им достаточно одной подписи на отказе (так в законе указано).

Лебедев еще бывает пытается развести на том, что у некоторых нет договора между СМ и БИО.

Как раз за это деньги он и берет!!!

НО этот договор в ЗАГСе совершенно не нужен!!!

И если у Вас его нет, то и нет. У нас вот тоже не было. Он спросил про него у меня, но я сказала что мне не нужен он был, он пытался спросить почему (видимо хотел лапшу повесить что без него в ЗАСГе никак...). Но когда я сказала что мы уже по второму разу и с той же См и что я ей и без договора верю, то ничего не ответил.
NO NAME
Только зачали

Сообщение NO NAME

Матильда,прошу прощения за вопрос.Но вот читаю и никак не могу врубится: зачем Вам этот Лебедев сейчас был нужен вообще? Тем более,что как Вы сами пишите:"мы уже по второму разу и с той же СМ"... Он что,для РД Москвы какая-то "весомая цаца" что-ли,что только он должен подписывать?
Марья
Задорная первоклашка

Сообщение Марья

Чтобы не было опять недоразумения, надо бы указать, что юрист из роддома №10 Лебедев и Лебедев из Свтичайлда - разные люди
NO NAME
Только зачали

Сообщение NO NAME

Тоды понятно... Хотя похоже,что в душЕ они одинаковые...
Птица
Задорная первоклашка

Сообщение Птица

Это у них, что? Фамильная черта?
Матильда
Пока в пеленках

Сообщение Матильда

Хммм, а может это один и тот же? инициалы у них разные?- кто это знает??

А так да,этот "наш" Лебедев - юрист 10-го родддома (он же еще в роде в ЦПСИре и в 15-м) и он просто должен был ставить подпись первым на отказе, и только после него ставил главврач и еще один врач.

Т.е. только юрист непосредственно присутствовал когда СМ ставила подпись, а все остальные это не видели и получается доверяли подписи юриста- раз он поставил, то и они расписались.
Jesska
Задорная первоклашка

Сообщение Jesska

В ЦПСИРе он же. Наш пострел везде поспел
Милика
Пока в пеленках

Сообщение Милика

Девочки, а кто в Питере рожал, как согласие оформляли? Так как в п.8 или просто у нотариуса писали отказ?

Милика писал(а) сб, 03 ноября 2007 16:39
8.Согласие СМ на запись супругов родителями ребенка в акте и Свидетельстве о рождении (заверяет гл.врач, юрист и зав.отделением);
romashka
Только зачали

Сообщение romashka

Подскажите пожайлуста где можно найти информацию о СМ если СМ россиянка а БИО граждане США, какие документы им понадобятся в посольство для получения свидетельства о рождении. Спасибо!
Ответить

Рейтинг@Mail.ru